Hårborttagning hemma

Om man inte känner för att göra en hårborttagning till exempel på en klinik genom avancerade instrument för IPL så finns det alternativ för att genomföra hårborttagning hemma. Om man nöjer sig med en temporär hårborttagning så finns alltid de olika klassiska alternativen som innefattar vaxning, ta bort med pincett men även olika krämer. Det brukar vara billigt att genomföra en hårborttagning hemma men den är då bara temporär och håller inte så länge.

Är det så att man har en stor lust att genomföra en permanent hårborttagning hemma så finns det också alternativ för detta. Med hjälp av IPL-instrument så kan du hemma göra en hårborttagning utan att behöva gå till en klinik. Det positiva med IPL som är en typ av hårborttagning genom att använda ljus eller laser är att det för det första inte gör ont men det kan också vara billigare än att gå till en salong eller klinik. Det negativa är att det kan vara en relativt stor utgift att ta då ett IPL-instrument för att genomföra en hårborttagning hemma kostar mellan två och tio tusen beroende på funktioner och kvalité.

En IPL som man använder för att genomföra en hårborttagning hemma är ungefär så stor att den precis passar att hålla med en hand, den väger dock inte mycket. Du för instrumentet för IPL långsamt över problemområdet enligt anvisningarna du får med – detta gör att små intensiva ljusstrålar skickas in och förstör protein som skapar nya hårsäckar. Din hy får där du behandlat med en IPL mycket svårare för sig att växa ut nytt hår och det kan därför ta lång tid mellan att du märker nytt hår växa ut där du behandlat med IPL hemma. Du behandlar det område du önskar ha mindre hår på flera gånger och redan efter fyra behandlingar så brukar hårväxten halverats, något som på flertalet behandlingar kan göra att tillväxten av hår till slut stoppas – ett resultat de flesta vill uppnå.

För att veta vad ett instrument för IPL som gör att du kan genomföra en hårborttagning hemma kostar så kan du jämföra olika butiker som säljer detta för att se vart du kan hitta den billigaste eller mest prisvärda. Det kan vara värt att bekosta på dig en bra laser för att få det bästa resultatet när du väl ska använda verktyget för hårborttagning hemma med IPL.