IPL Hårborttagning

En metod för hårborttagning är IPL som står för ”Intense pulsed light” på engelska vilket till svenskan översätts till Intensivt pulserande ljus (IPL). Själva tekniken bakom hårborttagning med IPL är precis som vad det låter – man skickar intensivt pulserande ljus över problemområden på hyn för att på lång sikt få hår försvinna och inte heller växa ut. Själva tekniken IPL kan också användas för att få bort akne men även andra hudproblem.

Man bör vara noga med att bara utföra en IPL hårborttagning på en klinik eller mottagning som har en fackman med utbildning nog att kunna använda ett sådant instrument utan att du blir skadad. Ett verktyg för att utföra IPL hårborttagning kan bland annat enligt Strålsäkerhetsmyndigheten orsaka ögonskador vid icke aktsamt bruk – därför bör man bara söka sig till riktiga kliniker för att göra detta och inte till exempel göra det hemma eller ”i någons källare”.

Många undrar vad en behandling med IPL för hårborttagning kostar men det är något som väldigt mycket beror på vart på kroppen problemområdet är samt hur stort det är. Inför en hårborttagning med IPL så träffar man en rådgivare som du tillsammans med går igenom de olika områden som ska behandlas. Du får du en prisuppgift som du kan förhålla dig till men även viktiga råd som du ska följa för att behandlingen inte ska gå fel. Ofta blir man tipsad att inte utsättas för stora mängder solstrålning eller solarium en period innan hårborttagningen med IPL – detta för att förhindra eventuella hudskador.

Det positiva med hårborttagning med IPL är främst att det är relativt enkelt men även permanent. Med IPL hårborttagning så kan du med snabba och enkla medel få bort hår i problemområden relativt snabbt och till en engångskostnad. Man slipper kontinuerligt använda en pincett och få stora smärtor varje gång och man slipper även plågan med att använda vaxning som redskap – något som är mycket smärtfyllt och dyrt. Hårborttagning med IPL gör inte ont utan kan i ”värsta fall” kittlas.

Om du är intresserad av hårborttagning med IPL så kan du vända dig till en klinik som du tycker verkar bra för att gå igenom en konsultering. Genom att jämföra olika priser runt om där du bor så kan du också se om du kan spara en slant och hitta billig IPL hårborttagning – men vad noga med att personen som utför en hårborttagning med IPL är licensierad.