Laserbehandling

Tekniken har under de senaste decennierna gått framåt vad gäller hur man behandlar kroppen med laser för att få bort hår. Laserbehandling idag är mycket mindre komplicerat men kan ändå vara relativt tidskrävande. En laserbehandling är först och främst väldigt individuell och det beror helt på vad man har för pigment och vilken typ av hy man har, vilken effekten av behandlingen med laser kommer att få.

Själva tekniken med laserbehandling som idag är relativt enkel bygger på att man med ett instrument och eventuellt också en gel pålagd värmer upp varje hårsäck i ett område där man vill få bort hår permanent. Syftet med att värma upp områden med laserbehandlingen är att eliminera ett visst protein som skapar nya hårsäckar. Genom att under några dagar behandla en de av hyn där man inte vill ha hår med laser så tar man till slut permanent bort möjligheten för hår att komma ut igen.

Det går att göra en laserbehandling i princip vart som helst på kroppen. Vissa väljer att göra en laserbehandling på till exempel bikinilinjen medan vissa andra väljer att göra det i armhålorna eller på fingrarna – beroende på vart man har problem med för stor växt av hår. De som genomgår en laserbehandling upplever alla ett mycket varierande resultat beroende på vad man har för typ av hår men även typ av pigment.
Är man ute efter ett riktigt effektivt sätt att permanent få bort hår på kroppen så är det laserbehandling som är det bästa alternativet. Det kan kosta relativt mycket med laserbehandling men då slipper man å andra sidan smärtan som annars kan kännas vid vaxning eller att plocka hårstrån med pincett, man slipper också lägga tid på att manuellt kontinuerligt ta bort hår från kroppen. Med en laserbehandling får man snabbt resultat och man behöver inte längre bry sig om problemet med hår.